Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

posljednji korak

Čavara potpisao Ukaz o proglašenju Budžeta Federacije BiH za 2019. godinu

CAVARA

Čavara je potpisao i Ukaz o proglašenju Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije BiH za 2019. godinu i Ukaz o proglašenju Zakona o dopuni Zakona o budžetima u Federaciji BiH

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara potpisao je Ukaz o proglašenju Budžeta Federacije BiH za 2019. godinu koji je donio Parlament FBiH na sjednici Zastupničkog doma 9. januara ove godine i na sjednici Doma naroda održanoj danas, saopćeno je iz Parlamenta FBiH.

Budžet Federacije BiH za 2019. godinu iznosi 2.653.843.356 KM i stupa na snagu idućeg dana od dana objavljivanja u “Službenim novinama Federacije BiH”.

Čavara je potpisao i Ukaz o proglašenju Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije BiH za 2019. godinu i Ukaz o proglašenju Zakona o dopuni Zakona o budžetima u Federaciji BiH.

Također je potpisao i Ukaz o proglašenju Odluke o davanju suglasnosti na Finansijski plan Federalnog zavoda za zapošljavanje za ovu godinu i procjenu plana za 2020. i 2021. godinu i Odluku o izvršavanju Finansijskog plana Federalnog zavoda za zapošljavanje za tekuću godinu.

Čavara je potpisao i Ukaz o proglašenju Odluke o davanju suglasnosti na Finansijski plan Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2019. godinu i Odluku o izvršavanju Finansijskog plana Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje za ovu godinu.

Predsjednik FBiH Marinko Čavara potpisao je i Ukaz o proglašenju Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2019. godinu, Finansijski plan Federalnog fonda solidarnosti za tekuću godinu i Odluku o načinu izvršavanja Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za ovu godinu.