Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čavara razgovarao s direktorima kladionica u BiH

cavara-sa-direktorima-kladionica

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je s Markom Milanovićem, Krešom Vukojom i Goranom Jozipovićem, direktorima kladionica “Sport Plus“, “Premier“ i “Bet live“, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednika FBiH.

Uz predstavljanje rada navedenih kladionica, koje upošljavaju preko 2.500 radnika i koje su za prva četiri mjeseca uplatile 11.000.000 maraka u Budžet Federacije BiH, pored isplata plaća i doprinosa, direktori su istaknuli i probleme s kojima se društva za priređivanje igara na sreću susreću u svom radu.

Izrazili su nezadovoljstvo iznošenjem neistina putem medija, pa čak i od nositelja visokih pozicija u institucijama vlasti i neravnopravnim položajem društava za priređivanje igara na sreću u odnosu na Lutriju BiH.

Isto tako, direktori kladionica istaknuli su da u potpunosti rade sukladno važećim zakonima te su izrazili spremnost pružiti stručnu pomoć u izradi zakonskih rješenja kojima će se još kvalitetnije urediti ova oblast.

Na sastanku je zaključeno da je potrebno poboljšati zakonsku regulativu, odnosno izvršiti stručnu analizu postojećeg Zakona o igrama na sreću Federacije BiH i njegovih efekata te, na temelju tih podataka, uraditi izmjene navedenog zakona.