Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čavić: U RS-u se traži većina za prodaju Ljubije

BiH

dragan cavic

Lider Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić tvrdi da je Narodna skuština RS-a postala „pijaca“, aludirajući na „kupovinu poslanika“ za neophodnu većinu koja bi izglasala prodaju Rudnika željezne rude „Ljubija“ Prijedor.

Čavić je izjavio novinarima u Banjoj Luci da se radi o dva poslanika koji nedostaju za izglasanja Vladine odluke o prodaji „Ljubije“ firmi „Israeli investment group“.

Kaže da je iz razgovora s nekoliko poslanika saznao se nude razne varijante kako bi se skupila 42 glasa za izglasanje prodaje prijedorskog rudnika.

– Nude svašta da se osigura većina, a to podrazumijeva pare. Ako se desi da određeni poslanici iz opozicije budu glasali za ovaj sramni prijedlog Vlade o prodaji ‘Ljubije’, na kojem radi udružena banditska grupa na čelu s SNSD-om, onda Skupština RS-a više nema razloga da postoji i treba je raspustiti te ići na varedne izbore – smatra Čavić.

Naveo je i da ostaje da se vidi kako će se prilikom izjašanjavanja o prodaji „Ljubije“ ponašati dosadašnja poslanica SDS-a Simuna Žakula, koja je najavila da će u narednom periodu djelovati samostalno u Narodnoj skupštini RS.

Smatra i da vladajuća stranka u RS-u “kupuje vrijeme”, jer se o prodaji “Ljubije” Narodna skupština RS-a neće izjasniti ove, već eventualno naredne sedmice.