Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zastupnik u skupštini ks

Čelik: Neću voditi mahalašku politiku

mirza-celik

Prije nekoliko dana predsjednik SDA Bakir Izetbegović je kritikovao Klub SDA u Skupštini KS koji je nazvao “uspavanim” te da je dolazak Harisa Zahiragića donio novu energiju

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Mirza Čelik na današnjoj sjednici odlučio je pojasniti zašto nije prisustvovao posljednje dvije sjednice Skupštine.

“Razlog jeste način na koji sam htio pokazati da se i u mojoj stranci nešto treba promijeniti. Ja sam pobornik toga da neke stvari ne trebamo gurati ispod tepiha. Ja ne želim biti uspavan i nikad neću biti nedovoljno borben za neke projekte koji su bitni za građane u KS i šire”, rekao je Čelik.

“Želim se ograditi od nastupa svih zastupnika pa čak i zastupnika iz kluba iz kojeg ja dolazim. Nije primjeren za Skupštinu KS da vodimo mahalašku politiku i pokušavamo učiniti nedostojnim neke zastupnike”, rekao je Čelik.

Najavio je da će on u svom budućem radu u Skupštini KS podržati projekte novog saziva Vlade KS koji će biti dobri za građane.

“Tako ću raditi u nastavku djelovanja kako u Klubu SDA ili ako im se ne svidi… Imaju organi stranke neka odluče o tome”, rekao je Čelik.