Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjedavajući Skupštine KS

Čelik pojasnio izjavu da “Komšić treba dobiti plaketu KS jer je napustio SDP”

celik-ks

Mislim da pitanja koja se tiču poštivanja zasluga u odbrani države trebaju nadići stranačke podjele, a pojedinci iz opozicije očigledno ne razumiju važnost države, ističe Čelik

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik kazao je da odbacuje “maliciozne pokušaje da se dovedu u pitanje istinski motivi koji stoje iza odluke Skupštine Kantona Sarajevo da dodijeli plaketu KS članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću”.

-Iza odluke Skupštine KS, kao i iza mog ličnog stava, stoji osjećaj dubokog poštovanja prema članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću. Glavni i jedini razlozi za dodjelu plakete jeste uvažavanje zasluga gospodina Komšića u odbrani države Bosne i Hercegovine. Istina je da sam isprovociran izjavom zastupnika SDP-a Igora Stojanovića spomenuo Komšićevo napuštanje SDP-a, želeći da skrenem pažnju prije svega da sam SDP očigledno više nije u stanju da privlači iskrene i istinske patriote, navodi Čelik u saopćenju za javnost.

To, kako kaže, ni u kojem slučaju nije razlog za dodjelu ove plakete, kao što su pojedinci iz opozicije pokušali predstaviti.

-Takvo njihovo ponašanje ukazuje na njihov osjećaj nepoštovanja prema članu Predsjedništva BiH. Isto važi i za konstataciju Stojanovića da su trebali zastupnici DF-a predložiti Komšića za plaketu. Mislim da pitanja koja se tiču poštivanja zasluga u odbrani države trebaju nadići stranačke podjele, a pojedinci iz opozicije očigledno ne razumiju važnost države, ističe Čelik.