Čengić: Bit će upućen zahtjev za ekshumaciju u blizini škole “Jezero”

BiH

lejla cengic

Iz Instituta za nestale osobe BiH bit će upućen zahtjev Tužilaštvu BiH za ekshumaciju na lokalitetu atletske staze u neposrednoj blizini Medicinske škole “Jezero“ u Sarajevu, gdje su u subotu pronađeni nekompletni posmrtni ostaci.

Glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Lejla Čengić kazala je Feni da je riječ o lobanji i dvije kosti za koje je utvrđeno da su ljudskog porijekla, a posmrtni ostaci nalazili su se na površini terena.

– Iz Instituta za nestale osobe BiH uputit će zahtjev za ekshumaciju Tužilaštvu BiH. Čim Tužilaštvo zakaže ekshumaciju izaći ćemo na teren i detaljno pretražiti ovaj lokalitet. Do tada to mjesto obezbjeđivat će pripadnici policije MUP­-a Kantona Sarajevo – kazala je Čengić.

Radnici KJKP “Rad“ su u subotu, prilikom čišćenja prostora i sječe niskog rastinja koje se nalazilo na prostoru između atletskog stadiona i Srednje medicinske škole “Jezero“, pronašli ostatke skeleta.

O ovome je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i dežurni tužitelj Tužilaštva BiH, koji su naložili da policijski službenici vrše osiguranje mjesta pronalaska skeleta.