Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pomoćnik ministra zdravstva

Čerkez: Ne smije biti oklijevanja s uvođenjem mjera

cerkez (1)

Naglasio je da je državni nivo u BiH zakazao u nabavci vakcina, te da je na današnjem sastanku odlučeno da bude formirana komisija za nabavku vakcina za FBiH

Pomoćnik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez istakao je danas da je epidemiološka situacija u FBiH dramatična i da se svi moramo uozbiljiti da ne bi došli u situaciju u kojoj su prošle godine bile Italija i Španija.

Na pres-konferenciji nakon sastanka o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i mogućnostima nabavke vakcina u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, Čerkez je izjavio da trenutnu situaciju ne možemo povezivati s procesom vakcinacije.

– To se najbolje vidi na primjeru Srbije koja je među vodećim zemljama po pitanju vakcinacije, a doživljava čak četvrti val epidemije – dodao je Čerkez.

Naglasio je da je državni nivo u BiH zakazao u nabavci vakcina, te da je na današnjem sastanku odlučeno da bude formirana komisija za nabavku vakcina za FBiH.

– Ne smije biti oklijevanja s uvođenjem mjera za suzbijanje širenja zaraze jer svaki dan odgađanja vodi ka situaciji da ne možemo ljude ni uvesti u bolnice – potcrtao je Čerkez.

Pozvao je sve građane, a posebno ugostitelje, da poštuju mjere koje su na snazi i da nikakvi skupovi za proslavu 8. marta nisu prihvatljivi.