BiH

odluka kriznog štaba

Čerkez: Nismo dali zeleno svjetlo za ukidanje policijskog sata

24/04/2020

Načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak ranije je kazao da je policijski sat više sigurnosna nego zdravstvena mjera

Član Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravstva Goran Čerkez rekao je da Štab nije predložio ukidanje policijskog sata na teritoriji Federacije BiH, te da oni koji su donijeli mjeru moraju biti spremni da snose rizike.

“Krizni štab federalnog Ministarstva zdravstva nije učestvovao u donošenju te mjere. U ovom trenutku potrebno je imati analitiku da bi se procijenilo koliki je rizik nakon ukidanja policijskog sata”, rekao je Čerkez Srni.

On je rekao da je Krizni štab federalnog Ministarstva zdravstva dao prijedlog mjera za starije osobe i djecu do 18 godina, kao i zamjenu karantina drugom mjerom ograničenja kretanja.

Načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak ranije je kazao da je policijski sat više sigurnosna nego zdravstvena mjera.

“Da bismo zaštitili imovinu, brojne objekte i slično uveli smo policijski sat. Od kada je uveden drastično je opao broj krivičnih djela. Tako da je to prvo sigurnosna mjera, prije svega za imovinu ljudi”, poručio je tada Solak.

Sumnjivi poslovi pod plaštom korone

Korona i prijatelji! Kupuje se na neviđeno, tražiš jedno, prijatelj ti "utrpa" nešto sasvim drugo. Od stolara kupuju testove… A, sve za vaše pare! #ShortVideoStory

Gepostet von Fokus.ba am Mittwoch, 22. April 2020

Policijski sat je uveden na prijedlog Federalnog MUP-a i na njihovog prijedlog je ukinut, a nakon što su se stekli uslovi za njegovo ukidanje.

Podsjećamo, Federalni štab civilne zaštite ukinuo je danas policijski sat na području Federacije BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.