Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Cesta Luka – Dusine zatvorena, Fojnica proglasila stanje prirodne nesreće (VIDEO)

03/02/2018

Zbog obilnih padalina, u općini Fojnica je proglašeno stanje prirodne nesreće, dok je izlijevanje rijeke uzrokovalo probleme i u općini Kiseljak – izjavio je za Fenu dežurni operativni u Upravi civilne zašite SBK-a Miroslav Štrbac, naglasivši kako u ostalim dijelovima SBK-a, trenutno, nema problema.

Štrbac je istaknuo kako je u Fojnici voda uzrokovale najviše problema u naseljima Gojevići, Dusina i Bakovići, te da je voda ušla u pet kuća.

– Voda je ušla u podrumske prostorije, te, do sada, nije bilo potrebe za evakucijom ljudi. Također, poplavljeno je više njiva i plastenika – istaknuo je on.

Kako je kazao, ugrožena je i cesta od naselja Luke do Dusine, a u toku je njena sanacija.

– Put će biti upotrebljiv, ali će, radi preventive, biti zatvoren 24 sata u slučaju da dođe do klizišta. Međutim, na raspolaganju je alternativni put – dodao je Štrbac.

U općini Kiseljak je došlo do izlijevanja rijeke Lepenice na cestu u naselju Gormiljak kojom se, kako je kazao Štrbac, saobraća otežano, dok je voda došla do četiri kuće u ovoj općini.

Štrbac je naglasio da se, zbog smanjenog intenziteta padavina, stanje u Kiseljaku i Fojnici stabilizira, ali da su sve ekipe na terenu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.