Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zenička SDA dobila novog šefa

BiH

zamjenik ministra Nezir Pivić
Nezir-Pivic
Nezir Pivić

Na vanrednoj izbornoj Skupštini Stranke demokratske akcije Zenica, kojoj su prisustvovala 142 delegata iz 66 mjesnih ogranaka, za predsjednika je izabran prof.dr sc. Nezir Pivić.

Zahvaljujući se na podršci i izražavajući zadovoljstvo demokratskom atmosferom, Pivić je naglasio kako ovim izborima SDA u Zenici otvara novu stranicu u svome radu, a ona će biti u znaku organizacionog jačanja, kadrovskog osvježenja i intenzivnije promocije idejno-etičkih temelja na kojima počiva SDA.

“Današnjim činom zenička SDA je još jednom pokazala da je daleko najorganizovanija, najbrojnija, kadrovski najsposobnija i najjača stranka u našem gradu. Ovo je prva organizacija u Bosni i Hercegovini koja je povjereništvo, postavljeno nakon lokalnih izbora, zamijenila legalnim i legitimnim tijelom koji će SDA voditi u narednom periodu. Učinjeno je to u skladu sa svim demokratskim standardima i u ozračju promocije snage i jedinstva”, kazao je Pivić u obraćanju.

Za potpredsjednike SDA Zenica tajnim glasanjem izabrani su Mirsad Čizmo, Suad Kaknjo, Ismet Begić, Belma Pojskić i Jasmin Duvnjak, koji su ujedno i članovi Izvršnog odbora u kojem su Amir Ismić, Esad Čivić, Ekrem Ćosić, Abdulah Mangić, Namir Škaljo, Naidin Ahmetspahić, Semir Bolić, Miralem Galijašević, Elvir Smriko, Senad Sarajlić i Ahmed Mutapčić, te po funkciji predsjednik Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Zenica, Spahija Kozlić, predsjednik Povjerenstva Asocijacije mladih, Malik Ejubović, i predstavnica Asocijacije žena SDA Zenica.