BiH

Bio u teškom stanju

Četvrta žrtva koronavirusa u BiH: U Bihaću umro 67-godišnjak

27/03/2020

Ovim smrtnim slučajem broj preminulih od posljedica zaraze koronavirusom u BiH porastao je na četiri

Hajrudin Havić, direktor Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubljankić“ u Bihaću potvrdio je za Anadolu Agency (AA) da je 67-godišnji muškarac koji je bio zaražen novim koronavirusom preminuo.

“Radi se o muškoj osobi 1952. ili 1953. godište, koja je primljena kod nas u bolnicu prije četiri ili pet dana. Bio je na respiratoru tri dana, ali nažalost danas između 14 i 15 sati je preminuo. Od ranije je bio hipertoničar, odnosno imao je problema sa krvnim pritiskom“, kazao je Havić i dodao su preostala tri pacijenta oboljela od COVID-19, koji se nalaze u bolnici u Bihaću, za sada stabilni i da je s njima sve u redu.

Ovim smrtnim slučajem broj preminulih od posljedica zaraze koronavirusom u BiH porastao je na četiri. Ukupan broj do sada potvrđenih slučajeva oboljenja COVID-19 je 230.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja korona virusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i američku državu New York.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 24.300 ljudi, a potvrđeno je preko 540.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 175 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins”. Do sada se oporavilo više od 120.000 ljudi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.