Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

teslić

Uhvaćeni da se kreću tokom policijskog sata, evo kako su pokušali prevariti policajce

policija_ilustracija_mup_rs

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, pod čijim nadzorom će se preduzimati dalje mjere i radnje

Policija u Tesliću evidentirala je 56 osoba koje su zatečene da se kreću u vrijeme policijskog sata u RS, sa potvrdama izdatim od strane poslodavaca, od kojih devet nisu bili zaposlenici firmi, čije potvrde su posjedovali.

-Naknadnom provjerom došlo se do saznanja da devet osoba nisu prijavljeni kod Poreske uprave kao zaposlenici u privrednim društvima koja su im izdala potvrde – navedeno je u saopćenju iz Policijske uprave Doboj.

Utvrđeno je da se radi o devet različitih privrednih društava, šest sa područja RS i tri sa područja Federacije BiH.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, pod čijim nadzorom će se preduzimati dalje mjere i radnje.

Iz policije dodaju da će sankcionisati sve one koji ne budu imali uredne potvrde i koji se ne budu pridržavali zaključaka Štaba za vanredne situacije RS.

Nakon pojave koronavirusa u RS je uveden policijski sat, a kretanje je omogućeno samo osobama koje imaju određene potvrde firmi u kojima rade ili policije.