BiH

Ekskluzivno

Christian Schmidt za Fokus.ba o preuzimanju OHR-a: Već sam angažovan u BiH

28/12/2020

Aktuelni šef OHR- a Valentin Inzko potvrdio je prošle sedmice da je Njemačka za njegovog nasljednika predložila političara Kršćansko-socijalne unije (CSU) i bivšeg ministra poljoprivrede Christiana Schmidta

Christian Schmidt, zastupnik CSU-a u Bundestagu, koji se spominje kao novi visoki predstavnik u BiH, dao je ekskluzivnu izjavu za Fokus.ba u vezi s ovom informacijom.

Piše: A. DUČIĆ

-Dobio sam informacije da se u vezi s tim špekuliše u medijima. Oko ovoga zaista ne mogu dati komentar. Kada je riječ o BiH trenutno sam angažovan nakon što sam prošle godine zamoljen, da se riješi situacija u migrantskom kampu Lipa– kazao je Schmidt za naš portal.

On je podsjetio da su njegove aktivnosti bile usmjerene prošle godine i na relaksaciju situacije u vezi s kampom Vučjak, također u Krajini.

Podsjetimo, aktuelni šef OHR- a Valentin Inzko potvrdio je prošle sedmice da je Njemačka za njegovog nasljednika predložila političara Kršćansko-socijalne unije (CSU) i bivšeg ministra poljoprivrede Christiana Schmidta.

Njemačka ambasadorica u Sarajevu prošle sedmice je već o tome razgovarala s članovima bh. kolektivnog Predsjedništva Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.