Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

CIK BiH: Materijal za štampanje glasačkih listića za opće izbore dopremljen u BiH

glasacki-listici1

Repromaterijal za štampanje glasačkih listića za opće izbore u BiH koji će se održati 7. oktobra danas je preko graničnog prijelaza u Gradišci dopremljen u Bosnu i Hercegovinu iz Slovenije, javlja Anadolu Agency (AA).

Papir za štampanje glasačkih listića, raspoređen u pet šlepera, je uz policijsku i pratnju obezbjeđenja koje je angažovala kompanija “AtlantikBB“ d.o.o. Banja Luka i kao i prisustvo predstavnika Centralne izborne komisije BiH, transportovan do kompanija koje će štampati glasačke listiće.

Radi se o NIGD “Dnevne nezavisne novine“ iz Laktaša, Grafomark d.o.o iz Laktaša, AtlantikBB, iz Banja Luke i Javnom preduzeću “Službeni glasnik Republike Srpske“ iz Banja Luka.

Štampanje glasačkih listića bi prema operativnom planu trebalo početi oko 20. augusta.

Do danas Centralna izborna komisija BiH nije dobila nijedan uredan zahtjev političkih subjekata za akreditovanje izbornih posmatrača za posmatranje rada Centralne izborne komisije BiH pa samim tim i procesa štampanja glasačkih listića, onako kako to propisuje Izborni zakon BiH i Uputstvo o uslovima i procedurama za akreditovanje izbornih posmatrača u BiH.