BiH

hitna sjednica

CIK BiH naredio ponovno brojanje glasačkih listića na jednom biračkom mjestu

11/01/2021

Naredba će biti objavljena na web stranici CIK-a BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu

Centralna izborna komisija (CIK) BiH na današnjoj hitnoj sjednici usvojila je Naredbu kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši ponovno brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora na biračkom mjestu 155A019 za nivo Izborne jedinice mostarskog gradskog područja 2 – Stari Grad – 155 po političkim subjektima i kandidatima.

Ponovno brojanje po navedenoj naredbi će početi u utorak, 12. januara u 10.00 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra), prema dinamici koju je utvrdio direktor Glavnog centra za brojanje.

Naredba će biti objavljena na web stranici CIK-a BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

U skladu sa članom 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja, saopćeno je iz Ureda za informiranje Centralne izborne komisije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.