BiH

Izdali saopštenje

CIK BiH o mogućem odgađanju Lokalnih izbora: Pratimo situaciju

24/03/2020

U konsultaciji sa svim relevantnim faktorima, a prije svega sa Parlamentarnom skupštinom BiH, Centralna izborna komisija BiH će na vrijeme donijeti adekvatne odluke i o tome obavjestiti sve nadležne organe na svim nivoima vlasti i javnost

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) konstantno i s pažnjom prati razvoj novonastale situacije u vezi sa širenjem epidemije virusa “COVID-19” i želi informisati javnost da u okviru i uz uvažavanje opće situacije, te u skladu sa realnim mogućnostima, provodi sve potrebne aktivnosti iz svoje nadležnosti, uključujući pripremu i raspisivanje Lokalnih izbora 2020. godine.

– Pored rokova utvrđenih u Izbornom zakonu BiH naša obaveza je da pratimo i aktuelnu društvenu situaciju i izvršavamo mjere nadležnih državnih organa – saopćeno je danas iz CIK-a.

U konsultaciji sa svim relevantnim faktorima, a prije svega sa Parlamentarnom skupštinom BiH, Centralna izborna komisija BiH će na vrijeme donijeti adekvatne odluke i o tome obavjestiti sve nadležne organe na svim nivoima vlasti i javnost.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.