Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prijevremeni izbori

CIK BiH objavio izlaznost do 11 sati na izborima u Travniku i Foči (FBiH)

Izbori_Ustikolina (1)

Biračka mjesta se zatvaraju večeras u 19 sati, a izborna šutnja traje do zatvaranja biračkih mjesta

Odziv birača na prijevremenim izborima do 11 časova u Travniku je 6,67 odsto, a u Foči (Federacija BiH) 24,80 odsto, saopštila je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Danas se održavaju prijevremeni izbori za načelnika Općine Travnik i načelnika Općine Foča (FBiH).

Biračka mjesta se zatvaraju večeras u 19 sati, a izborna šutnja traje do zatvaranja biračkih mjesta.

Na glasačkom listiću za izbor načelnika Općine Travnik nalaze se dva kandidata u ime dva ovjerena politička subjekta dok se na glasačkom listiću za načelnika općine Foča (FBiH) nalaze četiri kandidata (dva nezavisna i dva kandidata u ime dva ovjerena politička subjekta).

Za potrebe održavanja prijevremenih izbora u Travniku je određeno 77 redovnih biračkih mjesta, formirana su tri mobilna tima i jedan poseban COVID-19 mobilni tim, dok su za održavanje prijevremenih izbora u Foči (FBiH) određena tri redovna biračka mjesta, formirana su dva mobilna tima i jedan poseban COVID-19 mobilni tim.

Pravo glasa na prijevremenim izborima za načelnika Općine Travnik, prema biračkom spisku zaključenom u ponoć na dan 22. marta, ima 47.782 birača uključujući 214 birača registriranih za glasanje u odsustvu koji pravo glasa ostvaruju lično na biračkom mjestu u Travniku i 746 birača registriranih da glasaju putem pošte.

Pravo glasa na prijevremenim izborima za načelnika Općine Foča (FBiH), prema zaključenom biračkom spisku u ponoć na dan 22. marta, ima 1.605 birača uključujući 31 birača registriranog za glasanje u odsustvu koji pravo glasa ostvaruju lično na biračkom mjestu u Foči (FBiH) i 13 birača registriranih da glasaju putem pošte.