CIK BiH: Ponovni izbori za općinu Stolac raspisani za 19. februar

cik

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela je odluku o raspisivanju i održavanju ponovnih izbora u izbornoj jedinici Stolac za načelnika i za općinsko vijeće, javlja Anadolu Agency (AA).

Ponovni izbori u općini Stolac će biti održani u nedjelju, 19. februara i provest će se na osnovu istih kandidatskih listi za općinskog načelnika i kandidatskih listi za općinsko vijeće, ali bez imena onih kandidata koja su uklonjena na osnovu pravosnažnih i konačnih odluka Centralne izborne komisije BiH, kao i na osnovu istih izvoda iz Centralnog biračkog spiska koji su korišteni na poništenim izborima.

Centralna izborna komisija BiH je za potrebe ponovljenih izbora u Stocu, za svoje aktivnosti, iz budžeta instititucija BiH osigurala sredstva u iznosu od 38.000 KM.

Dodatno se iz općinskog budžeta trebaju osigurati sredstva za naknade članovima biračkih odbora.

Centralna izborna komisija BiH danas je usvojila i instrukciju o postupku provođenja ponovnih izbora u Stocu koja sadrži sve aktivnosti koje će se provesti na ponovljenim izborima kao i nosioce tih aktivnosti.

Broj birača u općini Stolac je 11.404, od toga je 10.012 redovnih, 1.321 birač registriran van BiH, 31 birač registriran da glasa u odsustvu i 40 birača koji su registrirani da glasaju lično.