Iz reda Ostalih

CIK dodijelio još dva mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH

dom-naroda

Dopunska odluka je uslijedila nakon pravosnažnosti odluka o raspodjeli mandata delegatima iz reda ostalih u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici donijela dopunsku Odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH.

Dodijeljeni su šesti i sedmi mandat iz reda Ostalih u Dom naroda PFBiH, odnosno mandati su dodjeljeni Tatarin Sejadu (Bosansko-podrinjski kanton Goražde) i Žuljević Aneru (Hercegovačko-neretvanski kanton).

Dopunska odluka je uslijedila nakon pravosnažnosti odluka o raspodjeli mandata delegatima iz reda ostalih u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, saopćila je Centralna izborna komisija BiH.

Do sada je dodjeljeno 55 od ukupno 58 mandata u Dom naroda Parlamenta FBiH. Tri preostala nedostajuća mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH iz reda srpskog naroda bit će potvrđena dopunskom odlukom nakon provedbe procedure propisane članom 37. stav (3) Uputstva o postupku provedbe posrednih izbora za tijela vlasti u BiH obuhvaćenih Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine.