BiH

migrantska kriza

Cikotić: Migrante iz “Lipe” privremeno smjestiti u kasarnu na Bradini

29/12/2020

Cikotić je istakao da na svim nivoima vlasti u BiH postoje otpori određenim prijedlozima, jer su migranti nepoželjni u svim sredinama u koje ih pokušavaju smjestiti

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić izjavio je danas u Sarajevu da su jučer dobili saglasnost domaćih institucija i međunarodnih organizacija da migrante koji se nalaze na otvorenom na ostacima centra “Lipa” smjeste u bivšu lokaciju OSBiH na Bradini.

– Tražili smo da Ministarstvo odbrane BiH uputi zahtjev Predsjedništvu da tu lokaciju, posredstvom Vlade FBiH kojoj je namijenjena, ustupi Službi za poslove sa strancima na četiri mjeseca – rekao je Cikotić.”

Pojasnio je da tamo namjeravaju smjestiti migrante iz “Lipe”, dok taj kamp ne bude pripremljen za dugotrajni smještaj migranata.

Cikotić je istakao da na svim nivoima vlasti u BiH postoje otpori određenim prijedlozima, jer su migranti nepoželjni u svim sredinama u koje ih pokušavaju smjestiti.

Naveo je da će na Bradini migranti boraviti u zatvorenom “Covid režimu” dvije sedmice, a nakon toga će biti u ograničenom režimu kretanja pod punim nadzorom Službe za poslove sa strancima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.