Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čivić: Moramo imati razumijevanja za one koji su protestovali

protesti bl1

Poslanik Koalicije „Domovina“ u Narodnoj skupštini RS-a Nedim Čivić pozvao je večeras poslanike u entitetskom paralmentu da prihvatanjem određenih amandamana pokušaju da „poprave“ zakon o radu, jer je to, kako je naveo, neophodno i zbog onih koji su danas protestvovali u Banjoj Luci.

– Moramo imati razumijevanja za one koji su danas ovdje protestovali. Mnoge od njih je muka natjerala na proteste…, rekao je Čivić u obraćanju parlamentu podsjetivši na proteste koje je protiv zakona o radu o radu danas organizirao Savez sindikata RS-a.

On je istakao da će od prihvatanja nekih od predloženih amandmana zavisiti da li će Klub Koalicije „Domovina“ podržati zakon o radu.

U parlamentu je večeras okončana rasprava o Prijedlogu zakona o radu, koji je razmatran po hitnom postupku.

Opozicija u Narodnoj skupštini RS-a napustila je večeras zasjedanje prije početka rasprave o spornom zakonu o radu, a nakon što je obezbjeđenje iz skuštinske sale iznijelo predsjednicu Saveza sindikata Ranku Mišić, koja je predvodila proteste radnika protiv zakona o radu.

U skupštinskoj sali su ostala dva poslanika opozicije, Adam Šukalo i Goran Đorđić, koji su mirnim stajanjem, tzv. „pasivnim otporom“ izražavali svoj revolt, zbog čega su dobili opomene zbog ometanja rada parlamenta.

Na dnevnom redu posebne sjednice parlamenta je i Prijedlog zakona o policiji i unutrašnjim poslovim, također po hitnom postupku.