Članove Predsjedništva BiH u Srbiji će čuvati 1.000 policajaca

BiH

vucic predsjednistvo

Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić i Dragan Čović dolaze na poziv srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, nakon što je napadnut 11. jula u Srebrenici.

Sastanak će najvjerovatnije biti održan u Karađorđevu.

Kako Blic saznaje, očekuje se da će danas u Beograd zarad priprema stići i pripadnici bh. Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji će imati sastanak sa pripadnicima MUP-a i BIA.

Nakon tog sastanka biće razrađena i trasa kretanja gostiju iz Sarajeva.

Duž trase kojom bude išla kolona automobila, bit će zatvarane i otvarane ulice shodno njihovom kretanju, a svuda će biti postavljene i saobraćajne patrole.

Automobil sa delegacijom Predsjedništva BiH pratit će i tri vozila sa najiskusnijim pripadnicima Uprave za obezbeđenje važnih ličnosti.

Okolina Karađorđeva biće praktično pod opsadom, a čak će Dunavom patrolirati riječna policija i ronioci Žandarmerije, rekao je izvor “Blica”.

Okolina Karađorđeva biće pod opsadom, a čak će Dunavom patrolirati riječna policija i Žandarmerija.

Srbijanski ministar policije Nebojša Stefanović jučer nije želio da komentariše saznanja “Blica” o konkretnim mjerama obezbjeđenja.

“Oni će od trenutka ulaska do trenutka izlaska iz Srbije biti apsolutno bezbjedni i neće im faliti dlaka sa glave. Obaveza policije je da im garantuje sigurnost i uvjeren sam da u Srbiji neće doživjeti ništa slično onome što se dogodilo premijeru Vučiću u Potočarima, rekao je Stefanović za “Blic”.