Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši američki predsjednik otpušten iz bolnice

Bush

Bivši američki predsjednik George H.W. Bush (91) otpušten je iz bolnice u Maineu, četiri dana nakon što je pao u svojoj vikendici i slomio vratnu kost, prenosi Anadolu Agency (AA).

Njegov glasnogovornik Jim McGrath izjavio je da se “veoma zahvalni” Bush vratio kući u Kennebunkportu nakon što mu je ukazan tretman zbog frakture pršljena.

“On je u dovoljno dobrom stanju da može nastaviti oporavak kući”, izjavio je McGrath.

Doktori su saopćili da Bush nije pretrpio ozljedu nerva prilikom pada i da predviđaju da će se 41. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u potpunosti oporaviti za tri do četiri mjeseca.

Najstariji bivši američki predsjednik nije gubio svijest, dodao je njegov glasnogovornik.

Porodica Bush odbila je otkriti kako je on pao. Bush pati od oblika Parkinsonove bolesti i koristi motorizovani skuter ili kolica kako bi se kretao. Ranije je bio hospitaliziran zbog poteškoća sa disanjem.

Bush je u Drugom svjetskom ratu služio kao pilot kada je njegov avion oboren iznad Pacifika. Također je služio kao ambasador u Ujedinjenim nacijama, izaslanik u Kini, a obavljao je i dužnost direktora američke obavještajne agencije. Sada sa suprugom Barbarom živi u Houstonu.