Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH posjetili MO Srbije

zkos-beograd

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH Sifet Podžić i njegovi zamjenici Borislav Bojić i Borjana Krišto danas su u Beogradu posjetili Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

U razgovoru sa državnim sekretarom u Ministarstvu odbrane Srbije Aleksandrom Živkovićem, u kojem je učestvovao i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović, delegacija Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH informisana je o trenutnim aktivnostima tog ministarstva, o procesu izrade strategijskih i doktrinarnih dokumenata, kao i o razvoju sistema odbrane u Srbiji.

Prezentovan je i program opremanja Vojske Srbije, proces javnih nabavki, proces snabdijevanja Vojske Srbije materijalnim sredstvima, te program održavanja infrastrukture i logističkog snabdijevanja u širem smislu.

Bilo je riječi i o međunarodnoj vojnoj saradnji, procesu provođenja međunarodnih integracija i misija, a razgovaralo se i o bilateralnoj saradnji Bosne i Hercegovine i Srbije u oblasti odbrane.

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH, koji borave u trodnevnoj radnoj posjeti institucijama Srbije, danas su obišli i Centralnu logističku bazu iz sastava Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije, gdje su imali priliku da se neposredno upoznaju sa aktivnostima na logističkom obezbjeđenju Vojske Srbije, saopćeno je iz PSBiH.