BiH

Članovima Predsjedništva BiH dodijeljena Nagrada za mir

23/07/2015

Centar za mir i multietničku suradnju iz Mostara u četvrtak navečer je, na godišnjicu obnove Starog mosta, dodijelio međunarodno priznanje Nagradu za mir „Mostar Peace Connenction“ članovima Predsjedništva BiH, te posthumno bivšem predsjednik Republike Turske Sulejmana Demirela i bivšem premijeru Republike Hrvatske Ivici Račanu.

Sva trojica članova Predsjedništva BiH izrazila je zahvalnost na priznanju, ističući kako priznanje prije svega doživljavaju kao nagradu Predsjendištvu.

– Predsjedništvo BiH se trudi napraviti drugačiji iskorak, a to se može i vidjeti i iz zadnjih devet-deset mjeseci jer nismo imali nijednu javnu konfrontaciju, unatoč nekim neslaganjima. Ipak se stvari pokreću – kazao je u izjavi za novinare član Predsjendištva BiH Mladen Ivanić, dodavši da u prilog novom iskoraku govori i zajednički posjet Beogradu, ali i dogovaranje oko programa reforme te mehanizma koordinacije.

– Ovo doživljavam kao nagradu novom duhu koji je ipak primjetan u BiH – kazao je Ivanić

S njim se složio predsjedavajući Predsjendištva BiH Dragan Čović, kazavši kako je dodjeljeno priznanje prije svega nagrada Predsjedništvu BiH.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istaknuo je kako nagrada za mir za njega ima i osobnu dimenziju, jer kako je kazao, to je nešto na čemu radi odavno.

– Trudim se da se izvučemo iz atmosfere međusobnog nepovjerenja,,da pređemo preko nekih stvari i da idemo naprijed. Ne vidim alternativu tome – kazao je Izetbegović.

Nagradu su prethodnih godina, među ostalima, dobili Nelson Mandela, Vaclav Havel, Alois Mock, Mohamed ElBaradei i Irina Bokova.

Prije svečanosti dodjele nagrade, članovi Predsjedništva BiH posjetili su Stari most gdje je upriličen prigodan program i skok skakača u čast Predsjedništva BiH kao generalnog pokrovitelja 449. tradicionalnih skokova sa Starog mosta. Nakon toga je izvedena kompozicija “Emina“ koju je na trubi izveo član Simfonijskog orkestra Mostar Ivan Bevanda.

Komentari

3 Comments

 1. fax

  23/07/2015 at 23:29

  kako će li je podijelit

 2. bmesih

  24/07/2015 at 13:06

  Kad bi najveći lažov baron Minhauzen dobio nagradu za istinoljubivosti, to bi bilo manje iznenađenje od dodjele nagrade za mir troglavj nakazi koja se naziva Predsjedništvo BiH!!!

 3. campara esad

  24/07/2015 at 20:42

  meni je vise simptomaticno ko stoji iza naade nego sto su je dobili hahahahah

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.