Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Clinton: Vučić ne bi bio napadnut da je došao malo kasnije

BiH

clinton potocari

Bivši američki predsjednik Bill Clinton izjavio je povodom napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, da žali zbog tog incidenta, ali da smatra da se to ne bi dogodilo da je Vučić došao malo kasnije, nakon što je počela molitva ili da je samo išao na komemoraciju.

“Mislim da je ljudima ipak bilo drago da je bio na komemoraciji, ali da ništa od onoga što je tamo bilo rečeno ova gomila ljudi nije čula i onda su ostali u šoku kad su ga vidjeli”, rekao je Clinton za hrvatsku televiziju RTL.

On je dodao kako ipak misli da je gradonačelnik Srebrenice Ćamil Duraković napravio dobar potez kad je pozvao Vučića da prisustvuje obilježavanju 20. godišnjice zločina u Srebrenici.

“Čuli ste šta je Duraković rekao kako je ostao živ prije 20 godine, a vršnjaci koje je znao su pobijeni, kao i članovi njegove porodice. Ipak, preuzeo je na sebe rizik pozivanja, a premijer Vučić na sebe rizik dolaska. I to je neki početak, i to je jako važno”, naveo je Clinton, koji je obilježavanju u Srebrenici prisustvovao kao lični izaslanik aktuelnog predsjednika SAD Baracka Obame.