Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čolak i Genjac na zasjedanju Parlamentrane skupštine OSCE-a

barisa_colak

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi (PSOSCE) Bariša Čolak i Halid Genjac učestvovali su u radu zasjedanja Skupštine OSCE-a, koje je održano u Beču.

Na sjednici Generalnog komiteta za politička pitanja i sigurnost, u čijem je radu aktivno učestvovao Čolak, raspravljalo se o temi “Transnacionalna sigurnost u OSCE području i suprotstavljanje terorizmu”.

Tokom sjednice Komiteta učesnicima su se obratili predsjednik Odbora za sigurnost Stalnog vijeća OSCE-a Steffen Kongstad i članica PSOSCE iz Švedske Margarete Cederfelt.

U okviru plenarnog zasjedanja PSOSCE, parlamentarcima se obratio i ministar vanjskih poslova Austrije Sebastian Kurz, saopćeno je danas iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Upriličena je i specijalna debata o temi “Zaštita ljudskih prava u kriznim vremenima”, na kojoj je ukazano na važnost zaštite osnovnih ljudskih prava i sloboda tokom perioda povećanih sigurnosnih rizika.