Čović i Del Vechio uveličali obilježavanje Dana općine Posušje (FOTO)

BiH

DRAGAN COVIC POSUSJE

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu hrvatskih branitelja te svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je obilježen Dan općine Posušje.

Vijenac na spomen obilježju položio je i član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća prisutnima je prikazan film o infrastrukturnim i drugim projektima Općine, nakon čega je načelnik Branko Bago kazao kako je zadovoljan zbog toga što Posušje ne zaostaje za općinama u okruženju.

– Uprkos raznim pritiscima, rješavanja svih problema ponekad zna biti zahtjevno te iscrpljujuće, ali se ne izbjegavaju raditi promjene unutar javne uprave. Kroz kontinuirane sistematizacije te preslagivanje radnih mjesta, tražimo najbolja i najučinkovitija rješenja za sve izazove – rekao je Brago.

Naveo je kako Općina Posušje nastavlja s podrškom mladim, školovanim i kvalitetnim kadrovima i u Općini i u drugim dijelovima općinske administracije i ustanova.

Prisutnima se obratio i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović koji je istakao kako je Posušje primjer kako trebaju općine raditi u situacijama kada nedostaje finansijskih sredstava.

Napomenuo je i kako je vidljivo da Posušje, kao općina, nema dovoljno sredstava da projekte koje su zamislili odrade bez podrške viših nivoa vlasti.

– Onoliko koliko ste vi kvalitetno umreženi između sebe, koliko ste kvalitetno umreženi unutar Općine, toliko će se vaš glas čuti i na višim nivoima vlasti, toliko će te se umrežiti i izvan granice – poručio je Čović.

Prisutnima su se obratili i načelnici susjednih općina te ambasador Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.

Već tradicionalno, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijeljena su priznanja najzaslužnijim pojedincima i udruženjima za doprinos posuškom kraju.