u centrali hdz-a

Čović i Dodik održali sastanak u Mostaru: “Razumijemo se po mnogim pitanjima”

covic-dodik-mostar

Razgovarali smo o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, a jedna od tema bili su i lokalni izbori u Gradu Mostaru. Sa HDZ-om BiH se razumijemo po mnogim pitanjima, i to nikada nije protiv treće strane, rekao Milorad Dodik nakon sastanka

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, koji danas boravi u Mostaru, posjetio je centralu HDZ-a BiH, gdje mu je domaćin bio predsjednik HDZ-a Dragan Čović, javlja Anadolu Agency.

Novinarima se po okončanju sastanka obratio samo Dodik.

“Razgovarali smo o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, a jedna od tema bili su i lokalni izbori u Gradu Mostaru. Sa HDZ-om BiH se razumijemo po mnogim pitanjima, i to nikada nije protiv treće strane. Sporazum koji je postigao gospodin Čović sa gospodinom Izetbegovićem vezano za Mostar, ima elemente koji su veoma interesantni. Jedan je priča o Izbornom zakonu BiH. Znam da već za desetak dana ističe rok za početak novih pregovora o Izbornom zakonu BiH i to je bila jedna od tema razgovora. Razgovarali smo i o tome na koji način zajedno djelovati u Livanjskom kantonu, kako raditi dalje vezano za Predstavnički dom Parlamenta FBiH i Dom naroda, uz nekoliko riječi i o sutrašnjoj posjeti Matthewa Palmera“, rekao je Dodik.

Prije razgovora sa Čovićem, Dodik se sastao i sa predstavnicima mostarskih organizacija SNSD-a i SDS-a, te predstavnicima Srpske pravoslavne crkve (SPC) i Izbornog štaba liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar“.