Globus

Premijer Sjeverne Makedonije

Zaev: Dolazi vrijeme reda, pravde i “intenzivne europeizacije”

08/09/2020

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski zatražio je da političari donose odluke u interesu građana, da institucije budu transparentne, a pozvao je i na strateški dijalog između vlasti i opozicije

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev poručio je danas povodom obilježavanja 29. godišnjice nezavisnosti te zemlje, da dolazi vrijeme “reda, pravde i discipline”.

On je na proslavi ispred zgrade makedonske vlade kazao da će se nova vlada beskompromisno boriti protiv korupcije i kriminala na svim nivoima.

“To će biti najvažnija priča. Zakoni su usvojeni, sada je vrijeme za brzo i dosljedno sprovođenje. Ko ne želi da poštuje zakon, suočit će se sa tim zakonom”, poručio je Zaev.

Kako je naglasio, sada počinje period “najintenzivnije makedonske europeizacije”.

“Dajte svoj doprinos makedonskom uspjehu. Svako od vas je važan i potreban. U građanima vidimo korektiva, ali i partnera”, istakao je Zaev.

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski zatražio je da političari donose odluke u interesu građana, da institucije budu transparentne, a pozvao je i na strateški dijalog između vlasti i opozicije, prenosi Tanjug.

On je dodao da bi građanski sektor trebalo da radi u javnom interesu, a ne pod diktatom politike i biznisa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.