BiH

Sarajevo

Čović i Lavrov: Politički dijalog ne može funkcionirati bez legitimnih predstavnika 

14/12/2020

Kako je priopćeno iz Čovićevog ureda, on je upoznao ministra s političkim prilikama, gdje je naglasio izmjene Izbornog zakona BiH kao imperativ

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je večeras u Sarajevu sastanak s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim.

Na sastanku je razgovarano o aktualnoj političkoj situaciji u BiH te EU i NATO putu Bosne i Hercegovine, kao i 25. obljetnici Daytonskog mirovnog sporazuma. Također su govorili o ekonomskoj suradnji i bilateralnim odnosima te stanju vezano za epidemiju koronavirusa.

Kako je priopćeno iz Čovićevog ureda, on je upoznao ministra s političkim prilikama, gdje je naglasio izmjene Izbornog zakona BiH kao imperativ i garant ravnopravne budućnosti te kazao kako politički dijalog ne može funkcionirati bez legitimnih predstavnika i konsenzusa.

Istaknuo je i kako su hrvatski narod i njegovi legitimni predstavnici u potpunosti opredijeljeni za budućnost BiH u Europskoj uniji i NATO-u. Kazao je kako rad na izgradnji europske BiH nema alternativu i da legitimni predstavnici Hrvata predvode politiku europskih i euroatlantskih integracija.

-U svjetlu 25. godišnjice Daytonskog sporazuma, dužnosnici su naglasili obostranu predanost očuvanju mira i stabilnosti u BiH. Istaknuta je važnost zaštite ustavnopravnog poretka, čime će se doprinijeti dugoročnoj stabilizaciji unutarnjih prilika i osiguravanju socio-ekonomskih i integracijskih pomaka. Osobito važnom je istaknuta činjenica kako tri konstitutivna naroda moraju biti apsolutno ravnopravna te da se prava konstitutivnih naroda ne smiju nijekati, priopćeno je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.