Ćović i Vujanović u Mostaru: Suradnja BiH i Crne Gore primjer u regiji

vujanovic – covic

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović ocijenili su u ponedjeljak u Mostaru pozitivnom suradnja dviju zemalja, naglasivši kako je ta suradnja i sadržajna, i prijateljska, i nesumnjivo dobar primjer u regiji.

Vujanović je doputovao u Mostar u povodu Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2017, koji će se održati od 4. do 8. travnja.

– Razgovarali smo prvenstveno o gospodarskim temama i ono što se može očekivati je to da ćemo na razini Predsjedništva BiH imati barem jedanput u mjesec-dva međusobnu komunikaciju s predsjednikom Crne Gore, kako bi održali pravi prijateljski i pozitivan odnos, i stvorili klimu dobrog ozračja koje se može prenijeti na cijelo područje – izjavio je Čović nakon sastanka.

Također je čestitao Vujanoviću na završnom činu prijema Crne Gore u NATO što će, kako je rekao, uveliko pomoći i putu BiH.

Vujanović je iskazao zadovoljstvo odnosnom dviju zemalja, kazavši kako su ti odnosi dobar primjer u regiji.

– Razgovarali smo o gospodarskim temama jer mi smo ovdje da ponudimo bolji ekonomski ambijent, nova radna mjesta i bolji životni standard – kazao je Vujanović, dodavši kako Crna Gora i BiH imaju prostora za suradnju i da je svaki sastanak u funkciji te suradnje.

Izrazio je zadovoljstvo održavanjem mostarskog Sajma jer, kako je kazao, to je nova potvrda snažne ambicije za gospodarskom suradnjom svima koji sudjeluju na toj gospodarskoj manifestaciji, ali i doprinos boljoj ekonomskoj suradnji BiH i Crne Gore.

Upitan što ulazak Crne Gore u NATO znači za regiju, Vujanović je odgovorio kako to znači doprinos stabilnosti regije.

– Mi smo u NATO-u slijedom naše geografske pozicije i logično je da pripadamo tom vojnom i političkom Savezu i time doprinosimo stabilnosti naše regije. Također, za našu zemlju to znači ekonomsku ali i političku vrijednost – izjavio je Vujanović.