Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čović: Jednostrano djelovanje i odlučivanje ne vodi stabilnosti

covic

Žalosti me što je tako jedna važna odluka donesena bez konsenzusa, posebno jer to nije u skladu s onim kako smo se opredijelili da cemo djelovati. To nije dobro za institucionalnu ravnotežu i odnose na čijoj izgradnji smo naporno radili u proteklom razdoblju – izjavio je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović u povodu najavljenog zahtjeva za reviziju presude u procesu BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde.

Budućnost ove zemlje, ističe Čović, ovisi o kvaliteti unutarnjih odnosa koje ćemo izgraditi, a oni se ne mogu unaprijediti na ovakav način.

-Jednostrano djelovanje i odlučivanje ne vodi stabilnosti i prijeko potrebnom pomirenju. Ne bih želio povrijediti nikoga, ali moramo biti svjesni okruženja u kojem živimo te da je, na žalost, ovakva odluka unijela nepotreban nemir i vidno narušila odnose unutar BiH. Mislim da svi skupa trebamo biti okrenuti prema našem EU putu i budućnosti i učiniti sve da do kraja godine steknemo kandidacijski status. Ne smijemo dozvoliti da ovo pitanje zasjeni sve pozitivne rezultate koje smo ostvarili u proteklom vremenu.To znači da u narednom razdoblju moramo naći mudrosti i zrelosti nositi se s ovom situacijom – poručio je Čović.