BiH

predsjednik hdz-a

Čović nakon susreta sa Palmerom i Eichhorst: Produktivan razgovor

04/07/2021

Čović nije previše pričao o samim detaljima sa sastanka, ali je izrazio zadovoljstvo smatrajući ovaj sastanak vrlo produktivnim

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ) Dragan Čović sastao se danas u Sarajevu sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom i izvršnom direktoricom za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Eichhorst, javlja Anadolu Agency (AA).

Čović nije previše pričao o samim detaljima sa sastanka, ali je izrazio zadovoljstvo smatrajući ovaj sastanak vrlo produktivnim.

“Ja sam danas imao izuzetno produktivne razgovore sa predstavnicima međunarodne zajednice. Nismo razgovarali o detaljima, ali smo vrlo jasno prepoznali put kojim možemo za veoma kratak period doći do rješenja Izbornog zakona BiH”, kratko je kazao Čović.

Zahvalio se i predstavnicima Evropske unije i američke administracije, smatrajući da će napraviti veliki iskorak u vezi s pitanjem Izbornog zakona BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.