Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čović posjetio Bugojno: Budućnost je u razvoju lokalnih zajednica

covic bugojno

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović boravio je danas u službenoj posjeti općini Bugojno, gdje se susreo s načelnikom Hasanom Ajkunićem s kojim je razgovarao o projektima koji bi u narednom periodu trebali biti realizirani na području ove općine.

– Čuo sam dosta o mogućim projektima, čijom bi realizacijom Bugojno ponovo moglo biti u redu najrazvijenijih općina u BiH. Na nama je da im pomognemo u tome. Vlada i Vijeće ministara, na neki način, trebaju biti logistika za razvoj naših lokalnih zajednica. Mislim da je to ispravan put – kazao je Čović.

covic bugojno djeca

Bosna i Hercegovina, smatra, mora živjeti na strukturi života pojedinih općina, jer “ako je život u njima dobar, onda je dobar i na državnom nivou”.- I država će tada biti stabilna i funkcionalna. Možemo mnogo učiniti da i sredstva izvana direktno idu u provedbu projekata lokalnih zajednica. To je budućnost – poručio je Čović.

covic bugojno hdz

Tokom posjete Bugojnu predsjedavajući Predsjedništva BiH prisustvovao je, također, radnom sastanku OO HDZ BiH Bugojno, te posjetio Crkvu sv. Ante Padovanskog u tome gradu.