Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na sudu u Zenici prihvaćeni zahtjevi Krivajinih radnika

krivaja radnici

Odbor povjerilaca Industrijskog preduzeća Krivaja u stečaju na sjednici održanoj u Općinskom sudu u Zenici, u prisustvu stečajne sudinice Sanje Pavlić, raspravljao je o predmetu “zahtjev radnika IP Krivaja d.o.o. u stečaju” i donio odluku “da se stavi van snage zaključak Odbora povjerilaca od 16.02.2016. godine” kojim se van snage stavlja raniji zaključak a “kojim je Odbor povjerilaca zaključio da je saglasan da se ne mogu uvoditi u imovinu potencijalni investitori“.

Več ranije su ‘Wosner GmbH Sulz/Necker’ iz Njemačke i braća Mujanović, vlasnici ‘Ferimpexa’ i ‘Tvornice montažnih kuća Zavidovići’, predali svoje zahtjeve za ulazak u imovinu, koja je bila predmetom ranijeg kupoprodajnog ugovora.

Nova odluka Odbora povjerilaca IP „Krivaja“ je da se u narednom periodu nastave razgovori sa potencijalnim investitorima, a o daljnoj prodaji ili zakupu će se odlučivati kada se za to steknu potrebni uslovi.

Istovremeno je dogovoreno i odlučeno da će Odbor povjerilaca donijeti odluku kada dobije ugovor od Agencije, koju je predložila Vlada FBiH, te da se izvrše pripreme za objavljivanje javnog poziva za prodaju imovine predsuzeća Krivaja Zavidovići.

Tokom održavanja sjednice Odbora povjerilaca IP „Krivaja“ u stečaju, u prisustvu stečajne sudinice Sanje Pavlić, ispred zgrade Općinskog suda u Zenici okupila se grupa od oko 100 Krivajinih radnika, koji su u Zenicu došli organizirano sa dva autobusa, i pokušali bez ovlaštenja ući u zgradu Suda.

Pripadnici Policijske stanice I spriječili su nekoliko nasilnika koji su insistirali da bez poziva sudjeluju u radu sjednice Odbora povjerilaca IP Krivaja i stečajne sudinice.

Nakon okončana sjednice Krivajini radnici su mirno napustili plato ispred zgrade Općinskog suda u Zenici.