Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svečano obilježen Dan općine Jablanica

Obilježen Dan općine Jablanica

U povodu obilježavanja 22. februara, Dana općine Jablanica, danas je u toj općini upriličeno polaganje cvijeća na spomen obilježjima, svečana sjednica Općinskog vijeća, kao i bogat kulturno-zabavni program.

Čelnici te općine, zajedno sa svojim sugrađanima, jutros su polaganjem cvijeća na spomen obilježjima u Jablanicima odali počast i zahvalnost svim žrtvama. Također je upriličena i svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su dodijeljena općinska priznanja, te upućene čestitke građanima općine Jablanica.

Na svečanoj sjednici prisustvovali su i predstavnici federalne te kantonalne vlasti, kao predstavnici iz bratskih općina, Paraćina, Inđije i Đevđelije.

Salem Dedić, načelnik općine Jablanica, u izjavi za Fenu istaknuo je posebno zadovoljstvo zbog odziva i prisustva svih nivoa vlasti na veoma važan dan za općinu Jablanicu.

– Ovu priliku bih iskoristio prije svega da svim građanima općine Jablanica, čestitam Dan općine. Posebno mi je zadovoljstvo što sam na svečanoj sjednici imao priliku prezentovati naš rad, te zaslužnim građanima uručiti zahvalnice Općine Jablanica – kazao je Dedić.

U sklopu obilježavanja Dana općine, organizirane su i izložbe umjetnina jablaničkog kraja te je upriličen obilazak sportske dvorane koja je u izgradnji.