BiH

službena posjeta

Čović u Izraelu o sigurnosnoj i političkoj situaciji u BiH

08/06/2022

Nakon radnih sastanaka i službenog pozdravljanja predsjedatelja u Knessetu, Čović je posjetio sveta mjesta koja poštuju tri religije u Jeruzalemu

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović je, tokom službene posjete Državi Izrael, razgovarao sa šefom Odbora za odbranu i vanjske odnose u Izraelskom parlamentu Ram Ben Barakom.

Dužnosnici su govorili o sigurnosti BiH i Izraela, te sigurnosti građana, kao i o političkoj situaciji u BiH. Istaknut je obostrani interes za unaprjeđenje odnosa i saradnje između dvaju zemalja na svim područjima, posebno područjima ekonomije, privrede i sigurnosti.

Čović je zahvalio na podršci koju Izrael pruža BiH, te je izražena spremnost za nastavak konstruktivne saradnje, pomoći i dijaloga na planu demokratskih i reformskih procesa u BiH.

Nakon radnih sastanaka i službenog pozdravljanja predsjedavajućeg u Knessetu, Čović je posjetio sveta mjesta koja poštuju tri religije u Jeruzalemu. Naglasio je kako mir i stabilnost diljem svijeta moraju biti zajednički prioriteti.

Predsjedavajući Doma naroda bio je u posjetu i obilasku kompanije IAI ELTA Systems, gdje je razgovarao o mogućim razvojnim projektima u Bosni i Hercegovini.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.