BiH

Izbori u mostaru

Čović: Vjerujem da ćemo naći partnere

20/12/2020

Zahvalio se svim Mostarcima koji su izašli na izbore

Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, rekao je večeras da će prema prvim, nezvaničnim rezultatima izbora u Mostaru, ova stranka značajno povećati broj vijećnika i da su ciljevi ispunjeni.

Zahvalio se svim Mostarcima koji su izašli na izbore.

“Zahvala svima onima koji su prepoznali kao vrlo važan dan da nakon 12 godina izađemo na izbore. Uvjeren sam da je to poruka da je došlo vrijeme da se Mostar gradi na jasnim evropskim temeljima. Osobito hvala glasačima HDZ, odboru, stožeru, nositeljima lista, duboko sam uvjeren da će dr. Kordić biti gradonačelnik Mostara. Možemo reći da je HDZ s više od 20.000 glasova stranka koja je dobila dvostruko više mandata što je bio naš cilj, sa 14 – 15 mandata vjerujem da ćemo naći partnere. To je ono što mogu kazati na osnovu dosad prebrojanog dijela glasova”, istakao je on i dodao:

“S te strane, hvala velikoj ekipi HDZ-a, ali ne samo HDZ već i svih onih koji su okupljeni oko HNS-a iako smo možda nepromišljeno izašli sa četiri liste, ali nije plaćena prevelika cijena. To nas treba uozbiljiti za neka buduća vremena. Drago mi je da mogu kazati da će HDZ imati barem 40 posto mandata u gradskom vijeću”, rekao je i najavio novi pristup u upravljanju gradom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.