Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpredsjednik SDA

Zvizdić: Mostar neće biti ničiji stolni grad

Potpredsjednik SDA Denis Zvizdić poručio je kako Mostar neće biti ničiji stolni grad, a detalje o mogućim koalicijama nije htio komentarisati

“Koalicija za Mostar od pet subjekata ima svoj program. Precizno smo kazali kakav Mostar želimo vidjeti – Mostar koji će s gradskim vijećem i gradonačnikom prekinuti blokadu u kojoj se nalazi posljednjih deset godina, kako bi ukupne ljudske, ekonomske, kulturne i druge resurse stavio u funkciju razvoja. Ko god je na tom polju s njim ćemo sarađivati. Mostar neće biti ničiji stolni grad i nećemo dozvoliti da se nastave bilo kakve podjele, posebno na etničkom osnovu. Mostar je paradigma BiH kakvu želimo imati – država koja će kao i grad Mostar biti multietnička antifašistička i u gdje će živjeti ustavni narodi i građanke i građani”, poručio je Zvizdić.

Kazao je kako su trendovi koji dolaze sa terena jako dobri.

“Očekujemo da će oni ostati do konačnih rezultata takvi i da će rezultati pokazati da su Mostarci nakon više od desetljeća odabrali vijeće i gradonačelnika koji žele jedinstven, demokratski i europski Mostar”, rekao je Zvizdić.