Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Čović: Za mene je koalicija s DF-om završena

04/06/2015

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je danas da je za njega partnerstvo HDZ-a BiH, SDA i Demokratskog fronta (DF) završeno.

[pull_quote_right]Predsjednik DF-a Željko Komšić izjavio je da predsjednik Vlade FBiH Fadil Novalić nema više podršku DF-a[/pull_quote_right]

“Imam osjećaj da neko želi glumiti plutajuću minu koja je stalno na zadatku da rasturi ono što pokušavamo da napravimo. Mislim da je to kraj partnerstva ove tri stranke”, istakao je Čović.

On je za Federalnu televiziju rekao da, prema njegovom mišljenju, Vlada Federacije BiH (FBiH) i ne radi dva i po mjeseca otkako je ustanovljena.

“Volio bih znati šta je stvarno plan DF-a i šta znače izjave koje daju”, istakao je Čović.

Predsjednik DF-a Željko Komšić izjavio je da predsjednik Vlade FBiH Fadil Novalić nema više podršku DF-a i da, što se njega tiče, parlamentarna većina na nivou FBiH više ne postoji.

Na današnjoj sjednici Vlade FBiH SDA i HDZ preglasali su DF i usvojili spornu uredbu kojom se smjene i imenovanja u javnim preduzećima izuzimaju od resornih ministarstava i prenose na Vladu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.