Poruka hrvatima u bih

Čović “zadužio” cijelu stranicu u novinama da pozove na glasanje za Kolindu

covic

„HDZ BiH poziva sve Hrvate u BiH da svoj glas na izborima u nedjelju 5.1.2020. daju kandidatkinji HDZ-a Hrvatske, našoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović“

U nedjelju 5. januara 2020. održava se drugi krug predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, a u igri su Kolinda Grabar-Kitarović (HDZ) i Zoran Milanović (SDP), piše NAP.

Grabar-Kitarović otvoreno računa na glasove birača iz Bosne i Hercegovine, a za mobilizaciju je zadužen HDZ BiH i predsjednik Dragan Čović. Tako je Čović u plaćenom oglasu pozvao sve Hrvate da u nedjelju glasaju za Grabar-Kitarović.

„HDZ BiH poziva sve Hrvate u BiH da svoj glas na izborima u nedjelju 5.1.2020. daju kandidatkinji HDZ-a Hrvatske, našoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović“, navodi se u oglasu koji potpisuju HDZ BiH i Čović.

U prvom krugu predsjedničkih izbora razlika između Grabar-Kitarović i Milanovića bila je 54.000 glasova u korist Milanovića. Pitanje je kako će se rasporediti glasači drugih kandidata i da li će uopće i izaći na izbore. Zato su Grabar-Kitarović itekako potrebni glasovi iz BiH.

Prema službenim podacima oko 92.000 bh. Hrvata ima pravo glasa, ali je u prvom krugu to pravo iskoristilo oko 24.000 glasača.

Kako je objavio Jutarnji list navodno će HDZ-ovci, kad je riječ o BiH, posegnuti za svojom standardnom strategijom, organiziranju autobusa za prijevoz birača. Očekuje se i da će biti gužva na pojedinim biračkim mjestima te duža čekanja upravo zbog tog organiziranog prijevoza. No, moguć je scenario da ni to neće biti dovoljno te da će izlaznost birača biti kao u prvom krugu.