Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik hdz-a

Čovića pitali da li je najbolji kandidat za Predsjedništvo BiH: “Volio bih da to bude neko mlađi”

Sarajevo: Dragan Čović nakon sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH
23.05.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Obracanje medijima Dragana Covica nakon sjednice Doma naroda Parlamentarne skupstine BiH. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Na pitanje je li on taj najbolji kandidat, Čović je kazao kako „on samo pokušava raditi svoj posao najbolje što može”, te je dodao kako je njegova želja da kandidat za člana Predsjedništva bude neko mlađi

Nakon što je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović iznio navode da je njegova stranka najzaslužnija za usvajanje državnog budžeta!?, govorio je i o američkim sankcijama predsjedniku Federacije BiH i članu HDZ-a Marinku Čavari.

– Mi smo se već ranije jasno očitovali da podupiremo rad predsjednika FBiH, jer smo uvjereni da je svojim radom apsolutno štitio ustav i zakone unutar Federacije BiH i u ovom vremenu u kojem nemamo uspostavljenu izvršnu vlast; za što apsolutno ne možemo preuzeti bilo kakvu odgovornost, čuvao je Federaciju da funkcionira kao normalniji dio institucija u BiH i s takvom ćemo se porukom obratiti američkoj administraciji – poručio je prvi čovjek HDZ-a BiH.

Govoreći o mogućem kandidatu Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, odnosno HDZ-a, za Predsjedništvo BiH, Čović je kazao kako će se do kraja mjeseca definirati izborne liste, kao i ime kandidata HNS-a za Predsjedništvo BiH kojeg će podržati 11 ili 12 stranaka s hrvatskim predznakom.

– Ako već nismo promijenili Izborni zakon da možemo jamčiti i između više kandidata birati među Hrvatima, trebamo zbiti redove. Nadam se da će HDZ, zajedno s predstavnicima HNS-a, izabrati najboljeg kandidata – kazao je predsjednik HDZ-a BiH.

Na pitanje je li on taj najbolji kandidat, Čović je kazao kako „on samo pokušava raditi svoj posao najbolje što može”, te je dodao kako je njegova želja da kandidat za člana Predsjedništva bude neko mlađi.