Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crnadak članovima diplomatskog kora u BiH zahvalio za uspješnu saradnju

crnadak – diplomatski kor

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak bio je domaćin novogodišnjeg prijema za članove diplomatskog kora u BiH koji je danas upriličen u zgradi Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Tokom prigodnog obraćanja zvanicama ministar Crnadak je u svoje lično i uime Ministarstva zahvalio članovima diplomatskog kora u BiH za uspješnu saradnju ostvarenu tokom 2016. godine.

Osvrnuo se na najvažnije aktivnosti i izazove s kojima se Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine susretalo u protekloj godini. Posebno je istakao značaj aktivnosti na planu evropskih integracija BiH, od podnošenja aplikacije BiH za članstvo u Evropskoj uniji, zatim prihvaćanja te aplikacije od Savjeta za opšte poslove Evropske unije, te Upitnika koji je komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Evropske unije Johannes Hahn dostavio vlastima BiH ovog mjeseca.

Na kraju svog obraćanja ministar Crnadak je svim zvanicama zaželio sretne predstojeće praznike, te uspješnu 2017. godinu.

Uime diplomatskog kora prisutnim se obratio apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini Luigi Pezzuto, koji je pozdravio saradnju između Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini, izrazivši nadu da će se ta saradnja produbljivati i u budućnosti, saopćeno je iz Kancelarije za odnose sa javnošću MVPBiH.