Crnadak: Cvijanović ni ne zna koje stranke imaju ministre u Vladi

crnadak igor nova

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak (PDP) izjavio je da se danas pokazalo da premijerka RS-a Željka Cvijanović „čak ni ne zna koje partije imaju ministre u vladi koju vodi“.

-To je veoma zabrinjavajuće za RS i pokazuje da se ovoj Vladi RS-a ne može vjerovati – rekao je Crnadak reagirajući na tvrdnju Željke Cvijanović da „Vladu RS-a niko, a pogotovo Igor Crnadak, ne treba podsjećati šta treba da radi jer su se popisom bavili više puta i donosili zaključke“.

Uz podsjećanje da su u Vladi RS-a ministri iz SNSD-a, DNS-a, SP-a, ali i HDZ-a, Crnadak još jednom poziva Cvijanović da „pomogne RS-u“ u vezi popisom stanovništva BiH, nakon odluke direktora Agencije za statistiku BiH te da obezbijedi podršku od stranaka koje imaju ministre u Vladi za borbu u vezi s popisom, jer do sada nije bio slučaj.

-Ako Cvijanović to nije u stanju da uradi, najbolje je da odmah podnese ostavku, zaključio je Crnadak.

On je ranije pozvao predsjednicu Vlade RS-a da osigura podršku za “borbu RS-a u vezi s popisom od sve četiri stranke koje imaju ministre u njenoj vladi”.

Cvijanović je na to za medije u RS-u ustvrdila da su “partije koje čine Vladu RS oprezne i ponašaju se odgovorno zbog čega niko i ne može da ih prevari”.