Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crnadak naredne sedmice u službenoj posjeti Velikoj Britaniji

dacic i crnadak3

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak boravit će 11. i 12. januara 2016. u zvaničnoj posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Crnadak će se u ponedeljak u Londonu sastati s državnim sekretarom za vanjske i commonwelth poslove Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Philipom Hammondom i delegacijom Svepartijske grupe za Bosnu i Hercegovinu u Donjem domu Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva koju će predvoditi predsjedavajuća Svepartijske grupe Karen Lumley.

Drugog dana posjete ministar Crnadak će održati predavanje na uglednom Kraljevskom institutu za vanjske poslove (The Royal Institute of International Affairs – Chatham House) o temi “Bosna i Hercegovina na putu EU integracija”.

Ministar Crnadak će sa sagovornicima razgovarati o unapređenju bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva, daljnjoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva evropskim integracijama BiH i reformskim procesima, regionalnoj saradnji, posebno u okviru Berlinskog procesa, te različitim inicijativama, saradnji u okviru borbe protiv terorizma i drugim pitanjima od interesa za dvije zemlje, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.