Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crnadak: Proces je počeo, vrlo brzo će znati ko je izdajnik u RS-u

crnadak igor nova

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas da usvojeni mehanizam koordinacije u BiH oslikava ustavnu strukturu i omogućava Republici Srpskoj (RS) sasvim dovoljan stepen zaštite u procesu evropskih integracija.

Crnadak je za Fenu rekao da ni predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, niti bilo ko drugi iz SNSD-a još uvijek nisu rekli ko je član usvojenog mehanizma koordinacije štetan za RS.

Rekao je i da je nemoguće ne primjetiti da su danas „mnogo nervozni predstavnici SNSD-a”, jer se „velikom kuknjavom“ oglasilo čak sedam funkcionera te stranke.

-Čini mi se da je proces počeo i da će vrlo brzo znati ko je izdajnik u RS-u i to je pravi razlog ove kuknjave SNSD-a, a ne mehanizam kordinacije – naveo je Crnadak.

Ocijenio je „nepristojnim i primitivnim“ optužbe koje mu je prethodno uputila Cvijanović, istakao je da je ona „beskorisna osoba za građane RS, koja niti šta radi, niti se nešto pita“.

-Kada godinu dana ne bi dolazila na posao, to niko ne bi ni primjetio. Nemam namjeru da se bavim s njenom sujetom. Kada bude imala konkretnu primjedbu, i kada bude znala reći šta to ne valja u ovom mehanizmu koordinacije, onda neka se i javi – dodao je Crnadak.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prethodno je rekla da bi bilo normalno da Igor Crnadak, kao ministar iz Republike Srpske, bude zainteresiran za stavove Vlade RS o svakom važnom pitanju, pa tako i mehanizmu koordinacije, umjesto što je sav posao prepustio predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću.