Crnadak se susreo sa direktorom USAID-a

index

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas u posjetu direktora Misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Bosni i Hercegovini Petera Duffyja.

Ministar Crnadak izrazio je zahvalnost direktoru Misije USAID-a Duffyju na pomoći koju je ova američka agencija putem svojih projekata pružila Bosni i Hercegovini.

Naglasio je da angažman USAID-a u Bosni i Hercegovini potvrđuje posvećenost američke vlade razvoju bilateralnih odnosa između dvije zemlje.

Direktor Duffy informirao je o trenutnim aktivnostima koje USAID provodi u Bosni i Hercegovini.

Posebno je istaknuo novi projekt kojim se u proces jačanja proizvodnih kapaciteta u BiH nastoji uključiti bosanskohercegovačku dijasporu. U okviru projekta fokus će biti usmjeren na povezivanje proizvodnih kapaciteta u ruralnim područjima BiH sa kompanijama u inozemstvu.

Sugovornici su se složili da će u okviru implementacije ovog projekta značajnu ulogu imati i diplomatsko-konzularna mreža BiH.

Ministar Crnadak je naglasio da Ministarstvo vanjskih poslova BiH stoji na raspolaganju kao potpora ovim i svim drugim aktivnostima koje USAID poduzima u BiH.