Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpredsjednik PDP-a

Crnadak: Što prije formirati novu vlast

igor_crnadak20334

On tvrdi da u zakonodavstvu, nažalost, nema ograničenja za sadašnje stanje, navodeći primjer Mostara koji je 11 godina bez izbora

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak pozvao je danas da se što prije formira vlast na nivou Bosne i Hercegovine, jer, kako kaže, sadašnje stanje stvara političke tenzije.

Navodi da je odgovornost na tri stranke koje su taj proces započele.

On tvrdi da u zakonodavstvu, nažalost, nema ograničenja za sadašnje stanje, navodeći primjer Mostara koji je 11 godina bez izbora.

– Staro Vijeće ministara radi dok se ne izabere novo i teoretski to može da traje u nedogled, ali stav PDP-a je da zbog građana vlast treba da se formira što prije i da u punom kapacitetu počnu da rade nova Vlada Federacije i Vijeće ministara BiH – rekao je Crnadak novinarima u Bijeljini.

Kaže i da nije ugroženo finansiranje na nivou BiH i da vjeruje da će to pitanje biti riješeno na sjednici Vijeća ministara, 2. jula.

Smatra da se po pitanju Akcionanog plana za članstvo u NATO (MAP) može pronaći rješenje kako ispoštovati međunarodne obaveze i zaštiti interese RS-a.