Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pdp

Crnadak upozorio Dodika na osiguranje Christiana Schmidta, odmah stigao odgovor

dodik crnadak
Foto: Pixsell/Fokus.ba

Pitao je SNSD zašto taj “patriotski SNSD” zakon o Ustavnom sudu ne usvoji bar u Domu naroda PSBiH

Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, apelovao je da se ne dozvole oružani sukobi, a povodom izjave Milorada Dodika, predsjednika RS-a, da će visokom predstavniku Christianu Schmidtu biti zabranjen ulazak u RS, a ako nekako uđe da će biti izbačen.

“Obezbjeđenje Christiana Schmidta je naoružano i ako će se Dodikova prijetnja provoditi postoji realna opasnost od sukoba. Neću davati nikakav politički komentar, samo će zamoliti sva naoružana službena lica u Republici Srpskoj i sve one koji rukovode i naređuju, da budu razumni i pametni”, rekao je Crnadak, prenose Nezavisne novine.

Crnadak je rekao da još nema odgovora zašto su tužioci u Republici Srpskoj odbili da podignu optužnicu protiv Schmidta po krivičnoj prijavi Milorada Dodika.

“Schmidt je dolazio u Republiku Srpsku, predstavljao se ovdje kao visoki predstavnik i na taj način je ostvarena nadležnost naših tužilaštava. Ako je to lažno predstavljanje, ako je to njemački turista, neka Dodik i SNSD daju odgovor zašto su tužioci u Banjaluci odbili da podignu optužnicu”, rekao je Crnadak.

Crnadak je pritom naveo i da je sutrašnja skupština na otvorenom – skupština za narod, “za odbranu narodne volje i Narodne skupštine Republike Srpske kao naše najvažnije institucije”.

Crnadak je istakao da je i “sinoćnjim priznanjem da SNSD jeste prekršio odluke NSRS i da ih opozicija s pravom zbog toga napada, Milorad Dodik uputio najbolji mogući poziv za sutrašnji skup”.

Dodaje da je Dodik potvrdio da je opozicija u pravu, a da je njemu NSRS samo moneta za politička potkusurivanja.

“Pozivam sve narodne poslanike da sutra dođu i pokažu da im je između naroda, narodne volje i Narodne skupštine s jedne strane i Dodika, Radišića, Prointera i čitavog tog režima s druge strane, biraju narod”, poručio je Crnadak.

Istakao je da se sutra ispred Narodne skupštine Republike Srpske pokazuje ko drži do sebe, do narodne volje i najvažnije institucije Republike Srpske.

Pitao je SNSD zašto taj “patriotski SNSD” zakon o Ustavnom sudu ne usvoji bar u Domu naroda PSBiH.

“Mi iz Republike Srpske imamo pet delegata, njihov strateški partner HDZ ima četiri delegata, tako da postoji i opšta i entitetska većina. Neka usvoje u Domu naroda, onda ćemo svi zajedno da tražimo te 22 ruke u Predstavničkom domu. Neka nam kažu zašto to ne urade”, rekao je Crnadak.

Na ove navode Crnatka odmah je uslijedio odgovor Dodika, koji je poručio da je Crnadak “oštouman čovjek i ozbiljan intelektualac”.

“Kakav oštrouman čovjek, ozbiljan intelektualac, policija Republike Srpske je goloruka. Po njegovom, Britanci su naoružani, a mi bez oružja…”, napisao je Dodik na društvenoj mreži X, nekadašnjem Twitteru.